donderdag 13 december 2012

Winter item: De zwangerschapsponcho

De winterperiode is aangebroken en dat betekent dat we ons weer warm moeten aankleden. Zwangere vrouwen zijn in de winter op zoek naar warme, comfortabele maar ook trendy kleding. Een fashion item wat dan niet kan ontbreken in jouw garderobe is de poncho! Ook speciaal voor zwangere vrouwen is er een zwangerschapsponcho gemaakt. In dit blog artikel kijken we naar dit  kledingstuk en bieden we tips hoe je deze kan combineren.

Celebrities dragen ze vaak
De poncho komt regelmatig terug in de mode en is op dit moment weer helemaal hip! Vele Celebrities als Kim Kardashian en Jessica Simpson worden regelmatig op straat gespot met een poncho aan. Tegenwoordig zijn er ook talloze designers die prachtige ontwerpen hebben gemaakt voor dit fashion item. Maar waar komt dit kledingstuk eigenlijk vandaan?

Een trend uit Zuid-Amerika
De poncho kent zijn oorsprong uit Zuid-Amerika. Het is als het ware een rechthoekige doek, de ruimte biedt aan de bovenkant om het hoofd doorheen te steken. Dit kledingstuk is in de 17e eeuw ontwikkeld in een grensgebied tussen Chili en Argentinië. In de hippietijd, in de jaren 60, is de poncho ook in Europa en andere continenten bekend geworden.

Zwangerschapsponcho's
De poncho is dus sinds de jaren 60 een ware trend geworden die nu weer terug is in de mode! Poncho's zitten over het algemeen heerlijk warm en comfortabel en ze kunnen overal overheen gedragen worden. Speciaal voor zwangere vrouwen zijn zwangerschapsponcho's gemaakt. Het voordeel van zwangerschapsponcho's is, is dat ze verkrijgbaar zijn in één maat. Na je zwangerschap kun je dit kledingstuk dus gewoon nog door blijven dragen! Op deze manier heb je langer plezier van je positiekleding.

Hoe combineer je de poncho?
Er zijn veel verschillende soorten poncho's. De ene poncho heeft een hoge hals, de andere een lage. De ene poncho ziet er meer uit als een grote sjaal, de andere heeft meer weg van een trui zonder mouwen. Verschillende soorten voor verschillende vrouwen! Kies welke soort zwangerschapsponcho het beste bij jou past. Zorg er altijd wel voor dat je een aansluitend kledingstuk onder de poncho draagt: bijvoorbeeld een strakke top en een skinny jeans of een mooie jurk op een legging. Als je wijde kleding onder de poncho draagt, zal het eruit zien alsof je wordt verslonden door een hele lading kleding en dat is zonde van je outfit! Een poncho kan overigens prima gedragen worden met zowel platte schoenen, laarzen of high heels.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de zwangerschapsponcho's? Neem dan snel een kijkje in de webshop van Neufmoisbelle en bestel snel jouw poncho!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten